ISS døjer fortsat med gæld og røde tal på bundlinjen

Servicevirksomheden ISS er kommet ud af 2013 med et underskud på bundlinjen, der dels skyldes renter og afdrag på selskabets ganske store gæld.

Det fremgår af den foreløbige årsrapport for 2013, der er præsenteret tirsdag morgen, samtidig med at koncernen har offentliggjort sine planer om at gøre comeback på børsen.

ISS' nettogæld ved udgangen af 2013 endte på 22,7 milliarder kroner mod 26,0 milliarder kroner et år tidligere.

Og selvom selskabet altså fortsat kæmper med at skære i gælden, er det en forbedring i forhold til de sidste par år, idet nettogælden er blevet barberet ned løbende fra 30,9 milliarder kroner i 2009.

De store rentebetalinger er fortsat en hæmsko for ISS, uden at det dog er gået ud over strategien:

- Vi har fokuseret vores forretning på at levere markedets bedste value proposition til vores kunder, udtaler administrerende direktør Jeff Gravenhorst i regnskabsmeddelelsen og fortsætter:

- Vi har siden 2011 implementeret vores strategi med succes, hvilket tydeligt kommer til udtryk i vore fokuserede forretningsplatform, solide vækst og robuste marginer samt væsentlige nedbringelse af ISS' rentebærende gæld.

På grund af en række store finansielle udgifter blev der i 2013 igen noteret røde tal på bundlinjen, som viste et nettounderskud på 397 millioner kroner. Det er en forbedring i forhold til i 2012, hvor nettounderskuddet lød på 450 millioner kroner.

Omsætningen hos servicevirksomheden faldt i 2013 til 78,5 milliarder kroner fra 79,5 milliarder kroner et år tidligere. Omsætningsfaldet skyldes primært frasalg og valutaeffekter, oplyser ISS.

Ud over årsregnskabet har ISS tirsdag præsenteret planer for en kommende børsnotering. Samlet vil selskabet sælge aktier, som skal give et provenu på omkring otte milliarder kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip