ISS er gjort klar til fondsbørsen

Servicekoncernen ISS børsnoteres den 17. marts.

ISS oplyser, at aktierne vil blive udbudt i prisintervallet 140-175 kroner, og det svarer til, at hele koncernen har en værdi på mellem 27 og 31,7 milliarder kroner.

Der bliver udbudt mellem 45,9 og 57,4 millioner nye aktier, der i alt vil kunne give et bruttoprovenu på otte milliarder kroner. Aktierne udbydes i perioden 5. til 14. marts.

ISS-planerne om en børsnotering er blevet godt modtaget, understreger den administrerende direktør i ISS, Jeff Gravenhorst.

- Da vi offentliggjorde vores planer om en børsnotering, fik vi meget positiv respons fra både potentielle investorer og andre interessenter.

- Vi er meget glade for at kunne annoncere starten på udbudsprocessen og indlede den vigtige fase i vores strategiske udvikling, siger Jeff Gravenhorst i en pressemeddelelse.

Pengene fra børsnoteringen skal blandt andet bruges til at skære af nettogælden. Ved udgangen af 2013 var den på 22,7 milliarder kroner.

ISS prøvede senest at gå på fondsbørsen i 2011, men panik på de internationale finansmarkeder gjorde, at ISS lagde planerne i mølposen. Aktuelt er aktiemarkederne i Asien og Europa ramt af mindre fald, men ifølge analytikere i Nordea og Jyske Bank skyldes det ikke krisen i Ukraine.

Der skal en eskalering i Ruslands militære indgriben i Ukraine til, før uroen vil brede sig med faldende aktiekurser. ISS-topchef Jeff Gravenhorst frygter da heller ikke, at det denne gang vil forstyrre planerne om en børsnotering.

- ISS har de seneste år vist sig at være ekstremt modstandsdygtigt over for uro på en masse forskellige markeder. Jeg tror, vi er godt rustet til at gå ind på dette marked, siger Jeff Gravenhorst på en telekonference ifølge Ritzau Finans.

Topchefen tilføjer, at markedet vil bestemme prisen, og om den nuværende uro vil kunne mærkes. Han mener, at ISS har lavet et fornuftigt prisinterval på aktien.

ISS er repræsenteret i store dele af verden og har over en halv million ansatte.

/ritzau/

Dagens Gossip