ISS knokler sig til større overskud i første kvartal

Den danske servicekoncern ISS knokler sig til et større overskud i første kvartal 2016 sammenlignet med sidste år.

ISS landede på en omsætning på 19,1 milliarder kroner i første kvartal, hvilket er på linje med samme periode sidste år.

Til gengæld arbejdede ISS' 500.000 ansatte sig til et overskud på 399 millioner kroner i koncernen - det er omtrent 100 millioner kroner mere end bundlinjen samme periode sidste år. Topchef Jeff Gravenhorst er tilfreds.

- Vi har haft en stærk start på året takket være vores strategiske initiativer og attraktive servicetilbud, siger han i regnskabet.

- Organisk vækst er lidt bedre end forventet takket være relativt stærk vækst i Continental Europe og Asia & Pacific, drevet af højere efterspørgsel på vores integrerede serviceløsninger og vækst i vores Global Corporate Clients segment.

ISS kom ud af kvartalet nogenlunde som ventet af analytikerne. Der var ventet en omsætning på netop 19,2 milliarder kroner i kvartalet og et overskud på 363 millioner kroner ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Sidstnævnte var altså en spids bedre i virkeligheden.

Driftsoverskuddet før særlige poster landede på 854 millioner kroner mod en forventning om 838 millioner kroner og 843 millioner kroner i den tilsvarende periode i 2014.

ISS leverer i dag serviceydelser som rengøring, sikkerhedsvagter, ejendomsservice og catering over hele verden.

Vigtige nye kontrakter tæller ifølge ISS udvidelsen af multiservicekontrakten med McLaren i Storbritannien, ny kontrakt med Mitsui Fudosan i Taiwan og store rengøringskontrakter i hotelsektoren i Storbritannien og med den internationale lufthavn i Pittsburgh i USA.

Jeff Gravenhorst forventer, at ISS kan fortsætte med at vokse i løbet af året.

- Vi forventer ikke nogen markant fremgang i makroøkonomien, men er overbeviste om, at vi fortsat kan vokse og skabe forbedringer og dermed levere på vores forventninger for helåret, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip