ISS knokler sig til større overskud i første kvartal

Skrevet af admin

04/05/2016

Mest læste i dag

Den danske servicekoncern ISS knokler sig til et større overskud i første kvartal 2016 sammenlignet med sidste år.

ISS landede på en omsætning på 19,1 milliarder kroner i første kvartal, hvilket er på linje med samme periode sidste år.

Til gengæld arbejdede ISS' 500.000 ansatte sig til et overskud på 399 millioner kroner i koncernen - det er omtrent 100 millioner kroner mere end bundlinjen samme periode sidste år. Topchef Jeff Gravenhorst er tilfreds.

- Vi har haft en stærk start på året takket være vores strategiske initiativer og attraktive servicetilbud, siger han i regnskabet.

- Organisk vækst er lidt bedre end forventet takket være relativt stærk vækst i Continental Europe og Asia & Pacific, drevet af højere efterspørgsel på vores integrerede serviceløsninger og vækst i vores Global Corporate Clients segment.

ISS kom ud af kvartalet nogenlunde som ventet af analytikerne. Der var ventet en omsætning på netop 19,2 milliarder kroner i kvartalet og et overskud på 363 millioner kroner ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Sidstnævnte var altså en spids bedre i virkeligheden.

Driftsoverskuddet før særlige poster landede på 854 millioner kroner mod en forventning om 838 millioner kroner og 843 millioner kroner i den tilsvarende periode i 2014.

ISS leverer i dag serviceydelser som rengøring, sikkerhedsvagter, ejendomsservice og catering over hele verden.

Vigtige nye kontrakter tæller ifølge ISS udvidelsen af multiservicekontrakten med McLaren i Storbritannien, ny kontrakt med Mitsui Fudosan i Taiwan og store rengøringskontrakter i hotelsektoren i Storbritannien og med den internationale lufthavn i Pittsburgh i USA.

Jeff Gravenhorst forventer, at ISS kan fortsætte med at vokse i løbet af året.

- Vi forventer ikke nogen markant fremgang i makroøkonomien, men er overbeviste om, at vi fortsat kan vokse og skabe forbedringer og dermed levere på vores forventninger for helåret, siger han.

/ritzau/