ISS: Vores flygtninge er arbejdsomme og motiverede

Skrevet af admin

02/01/2016

Mest læste i dag

ISS er et af de selskaber, der tager flygtninge ind i virksomhedspraktik. Det har selskabet gode erfaringer med. Og ikke mindst har det brug for arbejdskraften.

De ansatte hos ISS arbejder ofte i områder som rengøring, sikkerhed og catering. Ofte er det praktisk arbejde, som flygtninge med svage danskkundskaber har lettere ved at tilgå.

- Næsten halvdelen af vores 7500 medarbejdere i Danmark stammer fra udlandet. Så vi er helt naturligt gode til at håndtere medarbejdere fra andre kulturer og andre dele af verden, siger HR-direktør i ISS Dorthe Rønnau.

ISS tog sidste år blandet andet 100 flygtninge ind i virksomhedspraktik direkte fra asylcentre, og erfaringerne med dem har været gode. Af de 100 var 75 fra Brønderslev Kommune.

- Det er gode medarbejdere. For det første kom der i Brønderslev flere end dem, vi havde inviteret, fordi folk havde hørt om, at der var job at få. De er meget motiverede og meget interesserede i at få job, fortæller HR-direktøren.

Det kan ISS godt bruge, da koncernen altid er på udkig efter mere arbejdskraft.

- Vi efterspørger principielt set altid arbejdskraft. Vi vinder nye kontrakter og kunder, så vi kan altid bruge flere medarbejdere. Og så er det en branche med stor udskiftning, siger Dorthe Rønnau og fortsætter:

- Så vi bruger også dette her til at finde de bedste ressourcer. Med en virksomhedspraktik kan både os og de prøve det af, og se, om vi passer til hinanden.

/ritzau/