Istanbul aflyser fodboldbrag på grund af terrorfrygt

Skrevet af admin

20/03/2016

Dagens topnyheder

En fodboldkamp mellem de to tyrkiske tophold Fenerbahce og Galatasaray blev søndag aften udskudt, og tusindvis af fodboldfans blev evakueret fra stadion.

Guvernørens kontor i Istanbul oplyser, at myndighederne har modtaget efterretninger om en mulig sikkerhedstrussel, rapporterer den tyrkiske tv-kanal CNN Turk.

Fodboldkampen er "udskudt i lyset af alvorlige oplysninger" der peger på risikoen for et angreb, lyder det i en meddelelse fra guvernørens kontor.

Der er ikke umiddelbart yderligere oplysninger.

Kampen skulle være fløjtet i gang klokken 20 lokal tid (klokken 19 dansk tid), og mange tilskuere var allerede på plads på Galatasarays hjemmebane på den europæiske side af Bosporusstrædet, da stadion måtte evakueres.

Lørdag blev en af Istanbuls centrale handelsgader ramt af et terrorangreb, hvor en selvmordsbomber sprængte sig selv og fire udlændinge i luften. 39 andre blev såret.

Siden da har den tyrkiske millionby været i forhøjet alarmberedskab.

Fra guvernørens kontor lyder det endvidere, at myndighederne er særligt påpasselige "efter de begivenheder, der har fundet sted i de seneste dage i vores by".

Lørdagens bombeangreb er det seneste i en række af terrorangreb, der har ramt Tyrkiet i de seneste måneder. I sidste weekend blev hovedstaden Ankara ramt af en bilbombe, der kostede 35 mennesker livet.

/ritzau/