IT-ekspert: Vi har ikke set lignende hackerangreb før

»Jeg mindes ikke at have set et hackerangreb som dette før. Det er meget alvorligt, at hackere i fem måneder har haft adgang til så personfølsomme oplysninger,« siger han.

»Det er min vurdering, at personer, der på den måde kan finde en bagdør og få adgang til politiets registre på den måde, er meget dygtige folk. De hackere ved virkelig, hvad de gør,« siger Shehzad Ahmad.

IT-sikkerhedseksperter fra Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed er nu gået sammen med Politiets Efterretningstjeneste (PET) om at opklare sagen. Hackerangrebet vil betyde, at man nu bliver nødt til at undersøge samtlige offentlige myndigheder.

Ifølge Shehzad Ahmad kan det være meget svært at identificere sådanne avancerede hackerangreb. Det kan være én af forklaringerne på, at oplysninger om hackerangrebet først kommer frem et år efter, det fandt sted.

»Det kan være meget svært at identificere, hvor der er hul i systemerne. Derfor kan det tage tid at opklare sådanne angreb. Vi ved, at politiet allerede har identificeret nogle af gerningsmændene, og det tyder jo også på, at der ligger et grundigt arbejde bag Rigspolitiets efterforskning,« siger Shehzad Ahmad.

Ifølge politiet er det muligt, at datahackerne har haft adgang til registre fra Skat og fra Moderniseringsstyrelsen. Angrebet er tilsyneladende sket uhindret og uopdaget over en periode fra april til august 2012.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip