It-firma: Vi samarbejder med politiet i bestikkelsessag

Skrevet af admin

10/06/2015

Mest læste i dag

It-firmaet Atea fastslår, at man er klar til at hjælpe politiet i forbindelse med den påståede bestikkelsessag, som kom frem tirsdag.

- I Atea gør vi alt tænkeligt for at hjælpe Region Sjælland og det danske politi med opklaringen og stiller os til rådighed med alle oplysninger, vi måtte ligge inde med, siger Ateas administrerende direktør, Morten Felding, i en pressemeddelelse, der er lagt ud på firmaets hjemmeside.

- Det drejer sig om en sag, der i det væsentligste involverer tidligere Atea-medarbejdere, som nu er ansat i en anden it-virksomhed, og måske en nuværende medarbejder hos Atea, hedder det videre.

- I den forbindelse har vi givet politiet fuld adgang til Ateas bogholderi, siger Morten Felding.

Den anden it-virksomhed, der er involveret i sagen, er 3Ait. I meddelelsen fastslår direktør Morten Felding også, at ingen i Ateas ledelse er blandt de varetægtsfængslede.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt i en aktion sammen med Bagmandspolitiet tirsdag morgen i alt 13 personer i sagen, som kan vise sig at være en af de mest omfattende i nyere tid, hvis politiets sigtelser holder.

Af de 13 sigtede er seks fængslet, hvoraf én er ansat i Rigspolitiet og én i Region Sjælland. Det skete efter et mere end 13 timer langt grundlovsforhør.

Politiets påstand er, at bestikkelsen foregik fra 2007 og frem til 2015. Angiveligt stillede firmaerne mindst en million kroner til rådighed på en særlig konto for de ansatte i Rigspolitiet, Region Sjælland og Kriminalforsorgen.

Ifølge politiet blev disse penge brugt til blandt andet rejser til USA og Dubai.

Pengene er desuden brugt på forplejning og hotelophold i ud- og indland, påstås det. Desuden skal der være lovet et sponsorat på 100.000 kroner til Nykøbing Travbane.

1,5 procent af Ateas omsætning med Region Sjælland blev ifølge sigtelsen indsat på den særlige konto.

/ritzau/