IT-virksomhed fyrer 275 ansatte

Skrevet af admin

28/10/2013

Mest læste i dag

KMD fyrer 275 ansatte for at stå bedre på markedet. Fyringerne bliver på tværs af organisationen.

Det skriver Børsen på baggrund af en pressemeddelelse fra it-giganten, der med 3000 ansatte er den største danskbaserede it-virksomhed.

- KMD har kompetente medarbejdere, og det er naturligvis ikke rart at reducere i antallet af stillinger. Vi gør det for at være bedre rustet til at gennemføre KMD's strategi og have en solid og sund forretning på den lange bane, siger Lars Monrad-Gylling, administrerende direktør i KMD.

De ansatte er blevet informeret om de kommende fyringer, og tillidsrepræsentanter undersøger nu, om de kan nedbringe antallet ved frivillige fratrædelsesordninger.

Årsagen til de mange fyringer er ifølge Børsen, at selskabet er ramt af faldende priser.

- Vi har i it-branchen gennem en årrække oplevet skærpede markedsvilkår, og det bliver vi naturligvis også nødt til løbende at forholde os til i KMD. Med de dalende priser i markedet har vi behov for konstant at have et skarpt fokus på omkostningssiden, forklarer Lars Monrad-Gylling.

Fællestillidsrepræsentant for de mange medlemmer af HK Privat Erik Lykke Nielsen mener, at ledelsen i KMD har et forklaringsproblem.

- Ledelsen påstår, at hvis ikke fyringsrunden bliver gennemført, så kører vi med røde tal i løbet af et par år. Jeg forstår ikke deres beregninger, for de blander æbler og pærer sammen. Jeg havde håbet, vi kunne undgå fyringer, men ledelsen strammer skruen.

- Nu skal vi til at forhandle, så de medlemmer, der bliver opsagt, får nogle ordentlige aftrædelsesvilkår, og vi får så mange frivillige aftrædelsesordninger som overhovedet muligt, siger han.

KMD har mere end 40 år på bagen og leverer løsninger til software og service i både det offentlige og i det private erhvervsliv.

De står blandt andet bag udvikling, drift og vedligeholdelse af kommunale it-systemer, der er så omfattende, at de beløb, der kommer gennem kommunernes udbetalinger af løn og sociale ydelser, løber op i det, der, ifølge Børsen, svarer til 25 procent af Danmarks bruttonationalprodukt.

/ritzau/