Italien er danskernes favorit kør selv-destination

Pasta, pizza og lækker vin. Italien er et populært rejsemål, og når bilen pakkes for at køre af sted på sommerferie, vælger hver tredje (31 procent) at sætte kursen mod Adriaterhavet, Gardasøen eller Toscana i Italien. Det viser tal fra FDM travel.

- Danskerne elsker at rejse til Italien. Især maden og kulturen tiltaler danskerne, og så er det inden for en rimelig køreafstand. Men den vigtigste faktor er helt klart vejret, siger administrerende direktør, Jan Lockhart.

Mens Italien igen i år er danskernes suveræne favorit, indtager Tyskland andenpladsen med 28 procent. Her er det især de nordtyske og kystnære områder, som er populære.

Den tidligere favorit, Frankrig, må se sig henvist til en tredjeplads. Det er dog ikke et udtryk for, at danskerne ikke længere tager på sommerferie i Frankrig, men snarere at billige flybilletter har gjort det mere attraktivt at flyve til for eksempel Nice eller Paris og derefter leje en bil.

I bunden har Østrig sneget sig op på en fjerdeplads, og her er det især Kitzbüheler Alpen og Flachau i Tyrol/Salzburgområdet og muligheden for at holde en aktiv ferie med vandring, klatring, cykling i bjergene eller andre adventureprægede aktiviteter, der tiltrækker danskerne. Spanien indtager femtepladsen, men det skyldes, at de populære spanske øer som Mallorca nemmest nås med fly.

Til gengæld er Kroatien, som tidligere var i top fem ikke længere blandt danskernes kør selv-favoritter. Også her skal årsagen findes i billigere flybilletter, der gør det mere attraktivt at flyve og lade bilen stå og dermed spare mange timers kørsel.

Top 5 kør selv-destinationer

1. Italien (31 % )

2. Tyskland (28 %)

3. Frankrig (23 %)

4. Østrig (10 %)

5. Spanien (6 %)

Dagens Gossip