Italien raser og taler om aftalt spil efter nytteløs sejr

Mens fodbold-VM greb hele verden sidste sommer, så er scenen i år overladt til Copa America i Chile, VM i fodbold for kvinder i Canada og EM-slutrunden for U21-landshold i Tjekkiet.

Og når man ser reaktionerne i de svenske, italienske og engelske medier efter onsdagens sidste kampe i gruppe B ved EM, er det som at læse om landenes A-landshold.

Englands U21-hold er færdig efter nederlag på 1-3 til Italien onsdag, og skuffelsen er som altid stor i fodboldens moderland:

- Endnu en turnering, nok en fiasko. England blev ydmyget, skriver Daily Mail med henvisning til, at de unge spillere ligesom det "rigtige" landshold rager dårlige resultater til sig ved de store mesterskaber.

Daily Mirror skriver, at det "var endnu et pinefuldt engelsk flop i en turnering".

Italien kunne ikke bruge den overbevisende sejr mod englænderne til noget. Holdet slutter på tredjepladsen, fordi Portugal og Sverige spillede uafgjort 1-1.

Og det får de italienske medier til at tale om aftalt spil og drage en sammenligning til EM i 2004, da Danmark og Sverige spillede 2-2 og dermed gik videre til kvartfinalerne på bekostning af Italien.

Italien bragte sig hurtigt foran med to mål mod England, og dermed var Sverige og Portugal klar over, at de begge ville gå videre, hvis kampen endte uden en vinder.

- Portugal spillede ganske godt, indtil Italien scorede. Derefter begyndte begge hold at spille på resultatet, skriver Football Italia på Twitter ifølge den svenske avis Expressen.

Og italienske RAI Sports kommentator stiller spørgsmålet:

- Var det en ærlig kamp? Uden tvivl, nej.

Gazetto dello Sport går endnu videre:

- Det er ikke første gang. Sverige risikerer at blive mester i fusk. Historien, der begyndte for 11 år siden, er nu fuldendt, skriver sportsavisen.

Nu skal Danmark møde Sverige i den ene af lørdagens semifinaler, og bedre modstander kunne danskerne ikke have fået, mener U21-holdets træner, Jess Thorup.

- Italienerne så skræmmende ud, siger han til TV3 Sport og tilføjer, at han er glad for, at det ikke er Danmarks næste modstander.

Svenskerne jubler over semifinalepladsen.

- Festen med det her landshold holder aldrig op. Nu ser vi frem til lørdag. På Danmark i semifinalen og endnu en kamp hvor Sverige helt sikkert ikke er favorit, skriver Expressen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip