Italien raser over våbenreklame med Michelangelo-statue

Italiens kulturminister opfordrer et amerikansk våbenfirma til at trække en kontroversiel reklame tilbage - ellers får det konsekvenser.

ArmaLite har lavet et billede, der forestiller Michelangelos berømte marmorstatue af kong David, som står og holder en riffel under sloganet "et kunstværk".

- Billedet af David, som er bevæbnet, krænker og tilsidesætter loven. Vi vil gribe ind over for det amerikanske selskab, så det straks trækker sin reklamekampagne tilbage, lyder det fra kulturminister Dario Franceschini på Twitter.

Reaktionen kommer, efter at et udvalg for historisk arv og kunst i Firenze har fordømt ArmaLites reklamefremstød for den 3000 dollar dyre riffel.

Kurator Cristina Acidini har udsendt en juridisk advarsel til ArmaLite om øjeblikkeligt at droppe alle de billeder, som ifølge Italien fordrejer mestermærket fra Renæssancen.

Italiens myndigheder hævder at have ophavsretten til alle billeder af David-statuen, som siden 1873 har været på et museum i Firenze.

Hvis nogen ønsker at bruge billedet af statuen til kommerciel brug, kræves der tilladelse, og det koster penge, lyder det fra Italiens myndigheder. Og det amerikanske våbenfirma har ikke fået lov til at bruge billedet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip