Italien sejrede i vild målfest

Men det var japanerne, der åbnede med en chokstart. Inden for det første kvarter havde de asiatiske mestre to store chancer tæt under mål. Stjernen Kagawa fik blandt andet sendt et missil afsted, som Buffon måtte anstrenge sig for at verfe over barren. Få minutter senere blev samme Buffon dog skurken, da han kastede sig ud i fødderne på Okazaki. Det blev til et straffespark, som Honda sikkert eksekverede.

Efter en halv times spil dukkede Kagawa så pludselig op med en målgivende flugter efter rodet klumpspil på kanten af det italienske felt. Nede 0-2 så det kritisk ud for støvlelandets helte. Men i det 41. minut scorede De Rossi så det nok så berømte mål lige før halvleg, der kan være så vigtigt for moralen i omklædningsrummet. Han fik sat hovedet på hjørnesparket fra Pirlo, der indtil da også var manden bag Italiens største chance i halvlegen - et giftigt frispark lige over overliggeren.

Kort inde i anden halvleg gled japanernes Uchada så bolden i eget net, da Giaccherini sendte et hårdt fladt indlæg ind mod Balotelli, der ellers stod helt fri. Den kontroversielle angriber fik dog lov at sende bolden i maskerne få minutter senere på en straffescoring.

Målet blev - målt på Balotelli-skalaen - fejret nogenlunde behersket - uden at tage trøjen af. Noget kunne tyde på, at han havde lyttet til sin landstræner.

Så var italienerne foran 3-2. Det fik Okazaki dog lavet om på tyve minutter før slutfløjt, da han udlignede med et perfekt timet hovedstød efter Endos præcise frispark.

Herefter stormede japanerne frem. Først måtte Buffon ud i en klasseredning, hvorefter først stolpen og så overliggeren stod i vejen for en dramatisk dobbeltchance. Det blev dog alligevel pizzaen, der bankede sushien til sidst. Fire minutter før tid satte Giovinco sidste fod på et flot italiensk kontrastød.

Efter denne dramatiske affære er Brasilien og Italien dermed videre til semifinalen. De har begge seks point, mens Mexico og Japan ikke har mere at spille for med hver 0 point. Kampen om førstepladsen i puljen spilles på lørdag.

Dagens Gossip