Italien sender Sverige i armene på Danmark ved U21-EM

25/06/2015

Det danske U21-landshold i fodbold ville helst møde Sverige i semifinalen ved EM. Og det ønske gik onsdag aften i opfyldelse.

Italien vandt nemlig 3-1 over England, mens Sverige spillede uafgjort 1-1 mod Portugal i den sidste gruppekamp.

Dermed vandt Portugal gruppe B foran svenskerne, mens både Italien og England er ude af turneringen.

På grund af det uafgjorte resultat mellem Sverige og Portugal kunne italienerne ikke bruge den flotte og overbevisende sejr over England til noget.

Italien endte med sejren på tredjepladsen med samme pointantal som Sverige, som snuppede andenpladsen og billetten i semifinalen på grund af 2-1-sejren over Italien i den indbyrdes åbningskamp.

Onsdag aften viste Italien ellers klasse nok til at være et bud på en medalje ved EM-slutrunden i Tjekkiet.

Efter 25 minutter fandt formstærke Domenico Berardi med en smart aflevering den udskældte angriber Andrea Belotti, som bragte Italien foran med 1-0.

Blot to minutter senere fordoblede Marco Benassi føringen, da den italienske midtbanespiller lidt heldigt ramte Ben Gibson på benet, så bolden akkurat trillede i det fjerneste hjørne af målet.

I begyndelsen af anden halvleg skød Jesse Lingard tæt forbi stolpen, og senere i kampen havde Manchester United-spilleren endnu et nærgående forsøg.

I stedet for en engelsk reducering øgede Belotti med sit andet mål i kampen til 3-0. England fik dog reduceret til slutresultatet 1-3 i overtiden ved Nathan Redmond.

Dermed endte Sverige overraskende på andenpladsen og skal nu møde Danmark i lørdagens semifinale i Prag.

Kort inden U21-EM spillede Danmark og Sverige 2-2 i en testkamp i Lyngby, og her var danskerne reduceret til 10 mand i det meste af kampen på grund af et rødt kort til Patrick Banggaard.

Trods en spiller i undertal var Danmark bedre end Sverige i store dele af kampen, og det var tilmed uden store navne som Pierre-Emile Højbjerg, Viktor Fischer, Andreas Christensen, Pione Sisto og Jannik Vestergaard.

Derfor er modstanderen i semifinalen set med danske briller noget nær det bedste, der kunne ske.