Italien sørger over mafia-drab på 3-årig dreng

Skrevet af admin

30/01/2014

Dagens topnyheder

Drab begået af den italienske mafia har efterhånden fundet sted i så mange år, at de ikke længere for alvor chokerer den brede italienske befolkning.

Nogle forbrydelserne forekommer imidlertid så ubegribelige og meningsløse, at de fortsat vækker opsigt.

En sådan forbrydelse - en koldblodig likvidering af en treårig dreng i det sydlige Italien - har i disse uger medført stærke reaktioner fra både politikere, advokater og selveste pave Frans, skriver CNN.

Nicola "Coco" Campolongo blev skudt i hovedet sammen med sin bedstefar, Giuseppe Iannicelli, og bedstefarens 27-årige kammerat - angiveligt som en konsekvens af en uenighed om penge.

Deres lig blev fundet 19. januar i en udbrændt Fiat Punto i udkanten af Cosenza i den sydlige region Calabrien.

Bedstefaren, der afsonede en narkorelateret dom i husarrest, menes at være gerningsmændenes egentlige mål.

- I alle mine år som drabsefterforsker har ingen forbrydelse været så grusom som denne, siger politiets ledende anklager, Franco Giacomantonio, til CNN.

Pave Frans, der kalder Cocos død for værende "uden fortilfælde", bad søndag under sin prædiken den katolske menighed bede for den lille dreng.

Samtidig opfordrede han drengens drabsmænd til at "omvende sig fra deres forbrydelser".

Cocos 24-årige mor, Antonia Iannicelli, deltog ikke i sin søns begravelse.

Hun afsoner netop nu en fængselsstraf på fire år for at handle med stoffer, og politiet frygtede, at medlemmer af den magtfulde Ndrangheta-gruppe - der menes at have begået drabene - ville forsøge at slå hende ihjel, hvis hun mødte op til begravelsen.

Drabet på den treårige dreng har sparket gang i debatten om, hvordan børn, der vokser op i skyggen af landets forbrydersyndikater i det fattige Syditalien, kan beskyttes.

Indenrigsminister Alfano Angelino og landets politichef, Alessandro Pansa, har blandt andet underskrevet en såkaldt nøderklæring i Cocos navn med henblik på at sikre børns rettigheder.

- Vi er nødt til at sikre os, at Coco er det sidste barn, der bliver dræbt på den måde, siger politichefen.

/ritzau/