Italien tager EM-hævn mod Sverige efter døsig affære

17/06/2016

Italien og Sverige spillede fredag eftermiddag EM's måske dårligste kamp, men til slut lykkedes det italienerne at få den længe ventede EM-hævn over Sverige med en 1-0-sejr på et sent mål af Eder.

Ved EM i 2004 mente de italienske spillere, at Sverige og Danmark havde aftalt det 2-2-resultat, som sendte Italien ud af slutrunden i sidste gruppekamp.

Ved U21-EM i 2015 undlod Sverige og Portugal at jagte sejren i de afgørende minutter af kampen, som stod 1-1. Også det resultat sendte Italien ud og fik igen støvlelandets spillere til at snakke om aftalt spil.

Italiensk landsholdsfodbold har ikke næret de varmeste følelser over for Sverige de senere år, og fredag fik verdensmestrene fra 2006 mulighed for at tage hævn, da de to hold tørnede sammen ved EM.

Men efter italienernes sejr over Belgien i den første kamp i gruppespillet var uafgjort et glimrende resultat for Azzurri, og den offensive lyst fra første kamp var til at overse.

Fra svensk side efterlod kvaliteten en del tilbage at ønske, og derfor blev publikum budt på en langgaber af en forestilling.

Første halvleg bød ikke på en eneste nævneværdig målchance. Målmandshandskerne var tæt på overflødige for både Gianluigi Buffon og Andreas Isaksson i de to mål.

Man skulle helt hen til 72. minut, før den første store chance kom, og den tilfaldt banens største stjerne, Zlatan Ibrahimovic.

Men den ellers så farlige svenske angriber sendte bolden over mål ved bageste stolpe i en gigantisk afbrænder. Han var dog vinket offside i situationen.

Trætheden blev tydelig hos begge mandskaber, og især svenskerne virkede voldsomt trætte det sidste kvarter, hvor Italien kunne tage kontrollen.

Med otte minutter igen gav det en stor hovedstødschance til Marco Parolo efter et indlæg, men forsøget tog oversiden af overliggeren.

To minutter før tid kom så målet. Et træt svensk forsvar kunne ikke dæmme op for fodrappe Eder, som rykkede sig fri og bankede sejrsmålet ind fra kanten af feltet.

Dermed er Italien på seks point, mens Sverige forbliver på et enkelt.

Og målstatus for svenskerne? 180 EM-minutter uden en afslutning inden for målrammen. Kun et irsk selvmål har afværget den totale katastrofe.