Italien topper europæisk rangliste efter Juventus-sejr

De italienske fodboldklubber gør igen væsen af sig i de europæiske klubturneringer. Tirsdag aften vandt Juventus den første af to semifinaler med 2-1 hjemme over Real Madrid i Champions League.

I Europa League er Napoli og Fiorentina blandt de fire klubber i semifinalerne.

Den italienske succes kan aflæses direkte på det europæiske fodboldforbund Uefas koefficient-rangliste over de enkelte nationers præstationer i de europæiske klubturneringer.

Efter Juventus' sejr over Real Madrid fører Italien nu ranglisten for 2014/15-sæsonen, fremgår det af den anerkendte statistiker Bert Kassies' hjemmeside.

Italiens koefficient lyder nu på 18,500, hvilket sender Spanien ned på andenpladsen med 18,357.

Derefter følger Tyskland med 15,571 og England med 13,571.

Netop disse fire nationer har også ligget øverst i de seneste to sæsoner, men i begge tilfælde sluttede Italien på fjerdepladsen. I den forgangne sæson sluttede Spanien på en suveræn førsteplads med 23,000.

På den samlede liste, der tæller de fem seneste sæsoner, ligger Italien nummer fire, mens Spanien topper.

Spanien kan stadig skubbe Italien fra tronen i indeværende sæson. Ligesom Italien har Spanien stadig tre klubber med i de europæiske turneringer. Real Madrid og Barcelona er med i Champions League, mens Sevilla er med i Europa League.

Koefficienten for hvert enkelt land udregnes ved at lægge de indsamlede point sammen for den enkelte sæson og dividere med antallet af deltagende hold for nationen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip