Italiener i protest på taget af Peterskirken

På banneret havde manden skrevet »Stop denne massakre! Det politiske gysershow fortsætter« samt »Hjælp os Pave Francis« med rød og sort maling. Han viftede også med et italiensk flag, idet han forsigtigt forsøgte at holde balancen over et lille vindue nær toppen af den 137 meter høje kirke.

Foruden en politiske krise gennemlever Italien i øjeblikket sin længste periode med recession, siden man begyndte med kvartalsmålinger af landets vækst i 1970. Samtidig er arbejdsløsheden også ved at slå alle rekorder.

Støtten til premierminister Enrico Lettas koalitionsregering, som blot er en måned gammel, er i meningsmålinger faldet fra 43 procent til 34 procent siden dannelsen i april. Regeringen er et resultat af, at sejrherren fra valget i februar, Pier Luigi Bersani, opgav at danne en centrumvenstre-regering.

Manden på kuplen er efterfølgende blevet identificeret som Marcello Di Finizio, der også tidligere har udført lignende protester på Skt. Peters Kirkens enorme kuppel. Så sent som i oktober sidste år overnattede han på toppen af kirken med et banner, der kritiserede tidligere premierminister Mario Monti og »det multinationale Europa«.

Dagens Gossip