Italiener vinder etape og tager førertrøjen i Giroen

Italieneren Gianluca Brambilla (Etixx-Quick-Step) vandt ottende etape af Giro d'Italia, da han kørte alene i mål på lørdagens etape i Arezzo.

Oveni sejren erobrede Brambilla ligeledes løbets lyserøde førertrøje fra Tom Dumoulin.

Brambilla kørte over stregen i tiden 4 timer, 14 minutter og 5 sekunder. Lidt mere end et minut senere passerede Matteo Montaguti (AG2R) målstregen.

Rytterne tilbagelagde på lørdagens etape 169 kilometer, der bød på på både kategori-2- og kategori-3-stigninger. Omkring 25 kilometer før mål skulle rytterne bestige Alpe di Poti med seks kilometer på grusveje.

Det gik ikke danske Jakob Fuglsangs vej på etapen. Han tabte 51 sekunder til de andre favoritter og røg ud af top-ti i det samlede klassement.

En defekt kostede Astana-rytteren dyrebar tid og kræfter. Kæden faldt af, og derfor måtte han af cyklen for at få den på igen, fortæller Fuglsang til TV2 Sport efter etapen.

Fuglsang lå nummer to inden etapen og indtager nu en 12.-plads i klassementet med et minut og 12 sekunder op til italieneren i lyserødt.

Etapevinder Brambilla sad med i et udbrud, inden han omkring 25 kilometer før målstregen ved Alpe di Poti kørte fra gruppen. Det er Etixx-Quick-Step-rytterens første sejr på Grand Tour-niveau.

Tom Dumoulin, der inden etapen sad på den lyserøde trøje, havde det svært på grusvejene på den sidste stigning.

Hollænderen faldt fra en gruppe, som også favoritterne Vincenzo Nibali, Michel Landa og Alejandro Valverde sad med i.

Søndag skal rytterne til Chianti, hvor den står på en 40,5 kilometer lang enkeltstart.

/ritzau/

Dagens Gossip