Italiens kystvagt samler 1500 migranter op på én dag

Skrevet af admin

05/04/2015

Mest læste i dag

På blot en enkelt dag har den italienske kystvagt reddet omkring 1500 migranter, der var på vej i fem forskellige både fra Nordafrika med kurs mod Sydeuropa.

Fire af kystvagtens skibe og et italiensk flådefartøj sejlede lørdag ud for at redde passagererne på tre store både med migranter, som var kommet i havsnød.

De var sejlet ud fra den libyske kyst og var kommet i vanskeligheder, hvorpå nogle af migranterne slog alarm til kystvagten via satellittelefoner.

Da kystvagten og flådefartøjet nåede hen til de tre både, opdagede de yderligere to både i nærheden, som også havde problemer.

Søndag sejlede de italienske fartøjer migranterne til modtagecentre på øen Lampedusa og til de sicilianske havnebyer Augusta og Port Empedocle.

Foruden de migranter, som italienske myndigheder samlede op på Middelhavet lørdag, har et islandsk fartøj reddet yderligere 318 migranter, som blev sejlet til Sicilien.

Det islandske skib var på patrulje som en del af EU's grænsesamarbejde Frontex.

Blandt de migranter, der blev reddet i land i Italien i løbet af lørdagen, er 14 børn og fem gravide kvinder, oplyser den italienske kystvagt.

Siden 2011, hvor folkelige demonstrationer udviklede sig til et væbnet oprør, der væltede den daværende libyske leder, Muammar Gaddafi, har det politiske kaos i Libyen fået antallet af bådflygtninge til at eksplodere.

Antallet af migranter, der rejste ulovligt ind i EU i 2014, var næsten tredoblet i forhold til året inden. 276.000 kom til Europa, først og fremmest fra Afrika og Mellemøsten, og af dem ankom næsten 220.000 i en båd via Middelhavet, viser tal fra Frontex.

/ritzau/AFP