Italiens præsident indkalder Renzi til møde

Skrevet af admin

16/02/2014

Dagens topnyheder

Trods en smule knas i de italienske forhandlinger om, hvem der skal være landets kommende premierminister, ser det nu ud til, at Matteo Renzis vej til posten kan blive kort.

I hvert fald har Italiens præsident, Giorgio Napolitano, søndag indkaldt lederen af Det Demokratiske Parti (PD) til møde mandag, hvor det forventes, at præsidenten formelt vil bede Renzi om at danne en ny regering.

Ifølge en kort udtalelse fra præsidentskabet søndag skal de to mødes mandag klokken 10.30.

Matteo Renzis partifælle Enrico Letta trak sig officielt fra posten som premierminister fredag, efter at hans parti trak støtten til hans regering.

39-årige Renzi er borgmester i Firenze.

Lørdag holdt Napolitano møder med samtlige partier med henblik på at afklare, hvordan der kan sammensættes en ny regering efter Lettas afgang.

Renzi står over for en svær opgave, og flere af de ministerkandidater, som han havde udset sig, har sagt nej tak.

Forfatteren Alessandro Baricco, som er en af Firenze-borgmesterens venner, har afslået et tilbud om posten som kulturminister ifølge italienske medier.

De beretter samtidig, at forretningsmanden Andrea Guerra, direktør i en af verdens største brillevirksomheder Luxottica, har afvist posten som minister for økonomisk udvikling.

Renzi har også haft svært ved at finde en egnet kandidat til jobbet som finansminister, en krævende og tung post.

/ritzau/AFP