Italiens premierminister søger opbakning til regering

Blot en dag før afstemningen valgte en af de ledende skikkelser i PDL, indenrigsminister Angelino Alfano, tirsdag at trodse Berlusconi, da han sagde, at han mener, at partiet bør stemme til fordel for regeringen.

»Jeg er helt overbevist om, at vores parti som helhed skal stemme til fordel for Letta onsdag,« sagde Alfano ifølge AFP.

Berlusconi opfordrede ellers til nyvalg i kølvandet på aktionen lørdag, hvilket fik Letta til sætte tillidsafstemningen i værk. Han beskyldte i samme ombæring Berlusconi for at være »skør og uansvarlig«.

Fredag mislykkedes det koalitionsregeringen at blive enige om afgørende finanspolitiske beslutninger med henblik på at nedbringe budgetunderskuddet i Italien, der kæmper med en to års recession, en offentlig gæld på to billioner euro og en ungdomsarbejdsløshed på omkring 40 procent.

Flere PDL-medlemmer har tidligere truet med at trække sig ud af koalitionen, hvis Silvio Berlusconi mister sin plads i Senatet som følge af sin fængselsdom for skattesnyd, som blev stadfæstet i Italiens højesteret 1. august.

I starten af september tog en komité under det italienske senat hul på en række møder, der skal afgøre den 76-årige Berlusconis skæbne. Afgørelsen falder 4. oktober, og her forventes komitéen som minimum at sende Berlusconi ud i den politiske kulde i mindst et år.

Den Internationale Valutafond, IMF, har advaret om, at koalitionens krise kan udgøre en risiko for hele den italienske økonomi.

Dagens Gossip