Italiens regering vinder tillidsafstemning

Letta sagde til parlamentet, at Italien ikke har råd til kun at fokusere på at nedbringe den enorme offentlige gæld, men har brug for tiltag, der kan løfte økonomien ud af recession.

Tillidsafstemningen blev vundet med 453 stemmer mod 153 i underhuset.

Letta fik støtte fra sit eget centrum-venstre-parti, Silvio Berlusconis centrum-højre-parti og tidligere premierminister Mario Monti gruppe af midtsøgende parlamentsmedlemmer.

Der venter dog Lettas regering endnu en styrkeprøve ved en ny tillidsafstemning i senatet tirsdag.

Den første meningsmåling siden Letta overtog magten, viser at kun 41 procent af italienerne støtter den nye premierminister. Et udtryk for at mange vælgere ikke spår den nye koalition af tidligere modstandere nogen særlig lys fremtid.

Kun 13 procent siger, at de ønsker Letta som premierminister. Tilsvarende nød Montis teknokratregering 70 procents støtte fra befolkningen, da den kom til magten,

»Vi kommer til at dø af finansiel konsolidering alene. Væksttiltag kan ikke vente længere,« sagde Letta i sin sidste tale til underhuset og beskrev landets økonomiske situation som »alvorlig« efter mere end er arti med stagnation.

Reaktionerne fra de finansieller markeder på Lettas udnævnelse har været positive efter flere måneders politisk dødvande.

BNB/Reuters

Dagens Gossip