Italiens træner til spillerne: Drøm om VM-triumf

Italien var for stærke for Danmark i VM-kvalifikationens gruppe B, hvor italienerne vandt gruppen i sikker stil seks point foran Morten Olsens tropper.

Og nu drømmer de om VM-trofæet i det fodboldgale land. Første mand til at lukke øjnene og drømme om succes næster sommer i Brasilien er landstræner Cesare Prandelli.

- Jeg siger altid til spillerne, at hvis de skal drømme, så skal de drømme stort.

- Min drøm er at vinde VM. Når man tænker på den måde, kan det smitte af på andre. Nogle gange fungerer det, og det kan det også gøre denne gang, sagde han torsdag i forbindelse med et møde i det italienske fodboldforbund.

I kvalifikationen spadserede italienerne til gruppesejren med seks sejre og fire uafgjorte kampe. Ikke en eneste gang gik holdet fra banen som taber.

I Brasilien venter dog hård modstand for Italien, der er havnet i indledende gruppe med England, Uruguay og Costa Rica.

Den italienske landstræner håber på, at der vil blive lyttet til hans forslag om at indføre timeouts under VM, så spillerne kan få tilpas med væske indenbords til at kunne klare varmen og den høje luftfugtighed i det sydamerikanske.

- Jeg ønsker to timeouts i hver kamp, så spillerne kan få væske.

- Hvis de skal give verden et spektakulært mesterskab, må de give spillerne forudsætninger til at kunne præstere, har han tidligere sagt.

VM spilles fra midt juni til midt juli 2014.

/ritzau/

Dagens Gossip