Italiensk dødskaptajn skal for retten

32 mistede livet, da siden på skibet blev flænset op og fik det til at kæntre og lægge sig på klipperevet ved den lille ø Giglio.

Den 52-årige kaptajn Francesco Schettino er desuden anklaget for at have forladt sit fartøj inden alle passagerer var reddet, hvad der har fået den italienske tabloidpresse til at udstyre ham med øgenavnet »Kaptajn Kujon«.

Retssagen rummer alt indenfor drama og skandale. Kaptajnen, som nyhedsbureauet AFP beskriver som en »machotype med slikket hår«, blev før påsejlingen sidst set i selskab med en ung moldovisk blondine, som han siges at have gjort sin opvartning den pågældende aften.

Adskillige passagerer har siden sagt, at de så kaptajnen drikke med kvinden.

Den moldoviske blondine ventes at være et at de 450 potentielle vidner, som skal føres under retssagen, der starter tirsdag og efter planen fortsætter den 17. 18. og 19. juli.

Kaptajnen er tidligere blevet beskyldt for at have sejlet det enorme krydstogtsskib ekstremt tæt på Giglio for at blære sig og for at imponere passagerer og beboerne på øen.

Der var 4.229 passagerer om bord, da skibet ramte klippeskæret og vandet begyndte at strømme ind. Efter kort tid fik skibet slagside, hvilket besværliggjorde redningsarbejdet, fordi det var vanskeligt at få redningsflåderne i vandet. Mange passagerer endte i det kolde havvand og måtte selv forsøge at redde sig de sidste meter ind på kysten.

Det er under det forløb, at kaptajnen har forklaret, at han gled og havnede i en redningsbåd, der bragte ham i land.

Undervejs blev han beviseligt ringet op af den italienske kystvagt, som ifølge et lydklip, der ligger i bevisbunken, bad Francesco Schettino om »for helvede at komme tilbage på skibet«.

Selv hævder kaptajnen, at han ledede redningsaktionen fra land.

Hans forsvarere vil ifølge AFP argumentere for, at ingen enkeltperson kan holdes ansvarlig for ulykken.

Francesco Schettino har selv sagt, at hans samvittighed er i orden.

Dagens Gossip