Italiensk fodbold indfører grønt fairplay-kort

Skrevet af admin

06/09/2015

Dagens topnyheder

Normalt er en dommers rolle at straffe de spillere i en fodboldkamp, som ikke kan holde sig inden for regelsættet.

Men et nyt grønt, virtuelt fairplay-kort giver nu dommerne i Italiens næstbedste fodboldrække, Serie B, mulighed for at belønne de spillere, som udviser ekstraordinær fairplay.

Belønningen kommer dog ikke i form af et straffespark eller en annulleret advarsel. Det er et symbolsk kort, som måske kan oversættes med et skulderklap.

- Det er en symbolsk belønning. Det kan være en simpel hændelse. Det vigtige er at anerkende, når en professionel gør noget eksemplarisk, siger Andrea Abodi, præsident for Serie B, ifølge BBC.

Det grønne kort er en test for at se, om det eventuelt skal udvides til Serie A også, men fodboldforbundet håber, at fokus på fairplay kan være med til at vende det image, fodbold i Italien har fået efter flere skandaler de senere år.

Så sent som i denne sæson er sæsonstarten i Serie B blevet udskudt grundet undersøgelser om matchfixing, som også endte med at koste flere klubber tvangsnedrykning, pointstraffe og bøder.

- Dette er blot en del af en række initiativer på og uden for banen. Respekt skal altid komme først. Det er her, det grønne kort kommer ind i billedet, siger Abodi.

Tilbage i marts måned meddelte Det Svenske Fodboldforbund, at man introducerede et lignende grønt kort i ungdomsrækkerne for at se, om det kunne have en positiv effekt i forhold til at fremelske fairplay.

/ritzau/