Italiensk landstræner forveksler Norge og Danmark

Den italienske fodboldlandstræner, Antonio Conte, lader til at have mistet fokus, efter Italien lørdag kvalificerede sig til EM i Frankrig næste sommer.

På mandagens pressekonference kom Conte hele to gange til at omtale tirsdagens modstandere som Danmark, skønt det altså er Norge, som Italien møder tirsdag aften i Rom.

En forlegen landstræner måtte efterfølgende undskylde sine fortalelser. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB, der var til stede på pressekonferencen.

Da det endelig gik op for Conte, hvem han skulle møde, var han da også klar til at rose nordmændene, der med en sejr over i Italien også kan booke en EM-billet.

- Norge har taget gigantiske skridt det sidste år, og de giver Kroatien hård kamp om EM-pladsen. Per-Mathias Høgmo har gjort et stort taktisk job, og det bliver ikke let for os - ikke mindst fordi vi møder en fysisk stærk modstander.

- Jeg kan forsikre om, at vi ikke tager let på modstanderen, selv om vi er kvalificeret, siger Antonio Conte.

Mens Conte og Italien kan spille uden pres, så skal nordmændene formentlig bruge en sejr for at komme direkte til EM, medmindre Kroatien uventet smider point ude mod Malta.

Derfor bliver den norske offensiv afgørende for EM-skæbnen, siger landstræner Per-Mathias Høgmo.

- Evnen til at være bevægelig er naturligvis en nøgle, og vi skal have stor intensitet i løbene foran boldholderen - både i bagrummene og i mellemrummene. Vi skal have backs, som altid kommer med frem, men vi skal også have balance på holdet, siger den norske landstræner.

- Vi er glade for, at vi har spillet os i en position, hvor vi selv kan afgøre det.

Kampen mellem Norge og Italien begynder tirsdag aften klokken 20.45.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip