Italiensk stortalent slider sig til Giro-triumf

12/05/2015

Det italienske cykeltalent Davide Formolo fuldendte tirsdag et storslået angreb, da han vandt 4. etape af Giro d'Italia.

Den 22-årige rytter fra Cannondale-Garmin var med i et stort udbrud, men besluttede sig til sidst for at køre solo.

Med 13 kilometer til målstregen stak Formolo af sted på den afsluttende stigning, mens Giovanni Visconti (Movistar) og Amaël Moinard (BMC) optog forfølgelsen.

Mens Visconti og Moinard blev opslugt på nedstigningen af en favoritgruppe med løbets klassementsfavoritter Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Richie Porte (Sky), så kæmpede Formolo indædt for at holde sit forspring.

Med to kilometer tilbage havde italieneren et forspring på 30 sekunder til favoritterne, og det stod klart, at Formolo var umulig at hente.

Sejren er karrierens største resultat for den unge italiener, der er i gang med sin anden sæson som professionel. Det er samtidig første gang, at Davide Formolo deltager i det store etapeløb i sit hjemland.

Australske Simon Clarke (Orica-Greenedge) vandt sprinten om andenpladsen og overtager den lyserøde førertrøje fra holdkammeraten og landsmanden Michael Matthews.

Clarke har i den samlede stilling 17 sekunder til Contador på tredjepladsen, mens Richie Porte på 10.-pladsen har 37 sekunder op til førertrøjen.