Italiensk veteranangriber meddeler karrierestop

Den italienske angriber Luca Toni meddelte onsdag, at han stopper sin karriere, når sæsonen er færdigspillet.

- Efter at have spillet professionel fodbold i 22 år, så er tiden kommet til at sige farvel. Det var en svær beslutning, men jeg mener, det er den rigtige beslutning at stoppe.

- Vi har haft et forfærdeligt år, og mentalt er jeg kommet til vejs ende, siger Luca Toni ifølge flere nyhedsbureauer ved et pressemøde onsdag i Verona.

Luca Toni fylder 39 år i slutningen af maj. Han spiller for den italienske klub Hellas Verona, som er rykket ud af Serie A i denne sæson, og angriberen spiller sin sidste kamp, når Verona søndag tager imod Juventus.

-Det er meget følelsesladet for mig. Søndag vil være en blanding af glæde og sorg. Det er svært at forlade fodbold efter så mange år, men min konklusion er, at det er rigtigt.

Luca Toni var en del af den italienske trup, der vandt verdensmesterskabet i fodbold i 2006 i Tyskland. Han er noteret for 47 landskampe og 16 scoringer for Italien.

Han har spillet i en lang række klubber primært i Italien, men havde også en periode i tyske Bayern München, hvor han bedst huskes fra perioden 2007 til 2009.

Han har både vundet mesterskab og pokalturnering med Bayern München og blev topscorer i Bundesligaen i 2008.

Luca Toni har i alt scoret 156 mål i den bedste italienske række for otte forskellige klubber.

I forrige sæson blev Luca Toni delt topscorer i Italien med 22 scoringer. Det samme antal scoringer præsterede Inters Mauro Icardi.

/ritzau/

Dagens Gossip