Italienske eksperter forudser B-hold mod Danmark

Der var ganske enkelt klasseforskel, da Italien for knap et år siden besejrede Danmark med 3-1 i Milano i den første VM-kvalifikationskamp mellem de to lande.

Nu venter det omvendte opgør i Parken fredag den 11. oktober på et fyldt nationalstadion, og Danmark har kniven for struben. Kun en sejr kan forlænge VM-håbet, men er det ikke bare en umulig opgave?

Bt.dk har spurgt tre anerkendte italienske journalister, der dækker det italienske landshold, hvilket italiensk landshold, vi kan forvente i Parken.

Deres fælles konklusion er, at Danmark sjældent har haft en bedre chance for at vinde over Italien. Årsag? Den italienske VM-kvalifikation kom i hus tirsdag med sejr over Tjekkiet, og nu er der intet at spille om længere.

- Historien fortæller os, at italienske landshold uden motivation sjældent præsterer særlig godt. Det er næsten det værste for italienske landsholdsspillere, når de intet har at spille for. Selvfølgelig lægger de sig ikke ned, men et nederlag i Danmark vil heller ikke være en katastrofe, siger Paolo Condo, respekteret journalist på Gazzetta dello Sport.

En af Italiens mest anerkendte sportsjournalister Gianluca di Marzo spår, at Italien kommer med reserverne til København, og det vil naturligvis give Danmark større chance for tre point, hvis landstræner Cesare Prandelli sparer stjerner som Mario Balotelli og Andrea Pirlo.

- Jeg tror, at Prandelli (Italiens landstræner, red.) vil give de unge spillere chancen. En spiller som Marco Veratti vil nok spille. Reservernes motivation vil være i top, fordi der er en række spillere, der skal kæmpe for en plads i den endelige VM-trup til sommer. Men det vil også give Danmark bedre betingelser, fordi det ikke er Italiens bedste hold, siger Di Marzo, som arbejder for Sky Italia.

Der spekuleres også i en voldsom hævntørst fra italiensk side, efter Danmark og Sverige sendte Italien ud af EM i 2004 på at spille præcis 2-2, hvilket var det eneste resultat, der så sendte de to skandinaviske hold videre, og italienerne ud. Men det hører fortiden til.

- Alle italienere husker stadig Cassanos tårer og Giovanni Trappatoni, der bandede. Men helt overordnet så fik det jo også sendt Trappatoni på porten, og Italien vandt VM to år senere. Og lad os være ærlige. Italien havde gjort præcis det samme. Faktisk er der i dag kun lidt beundring over, hvordan Danmark og Sverige lavede lige præcis det resultat, siger Adam Digby, der blandt andet arbejder for ESPN.

- Det er faktisk glemt her i Italien. Det er også kun Buffon og Pirlo tilbage fra den tid, og der er virkelig ingen i Italien, som stadig har hævntørst over det resultat. Det betyder naturligvis ikke, at Italien bare spiller blødt og lader Danmark vinde, men vi skal ikke forvente et italiensk landshold, der spiller sig ud i København, forklarer Paolo Condo fra Gazzetta.

Dagens Gossip