Italienske Fiat skifter navn

Bilgiganten Fiat fra Italien meddeler, at det efter afslutningen på købet af den amerikanske bilkoncern Chrysler er på tide med et navneskift.

Nu hedder den samlede koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Det er et nyt kapitel, siger John Elkann, selskabets bestyrelsesformand.

- En rejse, der begyndte for et årti siden, da Fiat forsøgte at sikre sig sin plads i et stadig mere komplekst marked, har sammenbragt to organisationer, der hver har en stor historie i bilindustrien, og som er forskellige, men sammen har geografiske styrker, siger han.

- FCA tillader os at tage hul på fremtiden med nye mål og energi, tilføjer han.

Selskabets aktier noteres i New York og i Milano.

FCA's holdingselskab bliver indregistreret i Holland, mens hovedkontoret kommer til at ligge i Storbritannien, hvor skatten også skal falde.

Dermed gennemfører selskabet en politisk følsom flytning af Fiat fra Italien til Storbritannien, hvor selskabsskatten er lavere.

Gruppen siger, at den i maj vil fremlægge en mere detaljeret forretningsstrategi.

Fiat meddelte den 1. januar, efter mere end et års forhandlinger, at selskabet betaler 4,35 milliarder dollar og dermed overtager kontrollen med Chrysler.

I øvrigt fremlagde Fiat tidligere onsdag sit årsregnskab for 2013, og det var ikke imponerende. analytikerne er skuffede.

I fjerde kvartal af 2013 fik fiat et overskud på 931 euro, og det var hele 1,15 milliarder euro mindre end ventet af Fiat-analytikerne.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip