Iversen: Dom var forkert og kostede mig semifinaleplads

Et fyldt stadion i Horsens så på, da Niels-Kristian Iversen og de andre speedwaykørere lørdag aften kørte grandprix i VM-serien på dansk jord.

Trods den massive opbakning fra de mange danske fans kom Niels-Kristian Iversen ikke videre fra de indledende heats.

Han mistede chancen for vigtige point, da han i tiende heat ramlede sammen med Nicki Pedersen og endte med en udelukkelse fra heatet. Da de indledende heats var kørt, havde han kun syv point og missede lige akkurat en plads i semifinalen.

- Det var en fed kulisse, men det er altid federe, når det går godt. Det gjorde det sådan set ikke i dag.

- Jeg mener, at det var forkert, at jeg blev udelukket på det (styrtet med Nicki Pedersen, red.), men dommeren mente, at det var mig, der skulle ud.

- Det er jeg selvfølgelig skuffet over, for det kostede sådan set min plads i semifinalen, siger Niels-Kristian Iversen.

Mens den 33-årige kører dermed blev sidst i heatet, kunne Nicki Pedersen snuppe en andenplads i heatet. Nicki Pedersen forsøgte at sætte farten ned, da han blev klemt mellem barrieren og Niels-Kristian Iversen, men styrtede alligevel, fortæller han.

- Det skal altid ses fra to sider af. Men jeg tror, det var den rigtige beslutning, at han blev udelukket.

- Vi har snakket sammen. Vi kender hinanden rigtig godt, så der er slet ikke noget i det. Det er dommerens beslutning. Nogle gange vinder han, og nogle gange vinder jeg. Sådan er det, siger Nicki Pedersen.

Han gik helt til finalen, hvor han dog endte med at blive udelukket og derfor gik glip af en plads på podiet. I stedet var det polakken Maciej Janowski, der kunne fejre sin karrieres anden grandprix-sejr.

Niels-Kristian Iversen beholder sin 13.-plads i VM-regnskabet, hvor han med 19 point ligger efter landsmændene Nicki Pedersen og Peter Kildemand, der har henholdsvis 24 og 28 point.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip