JA TAK: Derfor skal du drikke kaffe hver dag

Kaffe er noget, der ofte bliver diskuteret. Er det godt eller skidt med et ordentligt skud bønner dagligt? Det har nyhedssitet Huffingtonpost  forsøgt at finde svar på. Det har samlet en række undersøgelser, der kommer det kaffe-elskende folk til undsætning.

Antioxidanter:

- En amerikansk undersøgelse fra 2005 viser, at kroppen nemmere optager antioxidanter fra kaffe end fra for eksempel blåbær.

LÆS OGSÅ: Din kaffesmag fortæller hvem du er

Afstressende duft:

- Det er påvist, at duften fra kaffe kan dulme stress, der er forårsaget af mangel på søvn. Kaffearomaen ændrer de proteiner i hjernen, der er forbundet med stress.

Godt for leveren:

- En undersøgelse fra 2006 viser, at de personer, der drikker mindst en kop kaffe om dagen, havde mindre risiko for at udvilke skrumpelever. Gavnligt, hvis man drikker meget alkohol.

LÆS OGSÅ: Derfor er kaffen så dyr

Kaffe gør dig glad:

- Mere end tre kopper kaffe om dagen mindsker risikoen for at blive deprimeret - formentlig på grund af det daglige indtag af antioxidanter.

Reducerer selvmordsrisiko:

- Kaffe fungerer som en mild form for antidepressiv. To til fire kopper om dagen har vist sig reducere risikoen for selvmord med omkring 50 procent.

LÆS OGSÅ: Kaffe kan hjælpe mænd mod kræft

Nedsætter risikoen for hudkræft:

- 112.897 deltog i en undersøgelse, der påviste, at kaffedrikkere er mindre tilbøjelige til at udvikle hudkræft.

Godt, hvis du træner:

- Koffein øger antallet af fedtsyrer i blodet, som musklerne foretrækker at forbrænde før kroppens reserver af kulhydrater. Det betyder, at du kan træne længere end normalt, hvis du drikker kaffe.

Reducerer risikoen for diabetes 2:

- Kaffe reducerer angiveligt risikoen for at udvikle diabetes 2 med 50 procent.

Holder hjernen i form:

- Moderat indtagelse af kaffe mindsker risikoen for at udvilke Alzheimers markant.

Kaffedrikkere er skarpere:

- CNN har engang fundet frem til, at kaffe gør dig skarpere. Din hjerne arbejder mere effektivt, og du forbedrer din opmærksomhed, logiske sans og reaktionsevne, hvis du drikker kaffe.

Dagens Gossip