Jacobsen i karantænefare: Skal ikke sparke bolden væk

Lars Jacobsen, William Kvist, Pierre-Emile Højbjerg og Simon Kjær skal afsone karantæne i returkampen mod Sverige i playoff-dysten, såfremt de får et gult kort i lørdagens første møde i Stockholm.

Det er konsekvensen af, at de tidligere i EM-kvalifikationsturneringen er blevet tildelt hver to gule kort.

Lars Jacobsen vil undgå at trække et dumt kort, men han kan havne i en situation, hvor dommeren bliver nødt til at tildele ham en advarsel.

- Morten (Olsen, red.) vil nok gøre mig opmærksom på det inden kampen. Jeg skal nok ikke sparke bolden væk eller bruge unødvendig lang tid på at kaste et indkast. Det er klart. Men ellers spekulerer jeg ikke på det, siger Lars Jacobsen.

- Der kan komme en situation, hvor jeg kommer for sent i en tackling, eller er nødt til at trække en advarsel. Så må jeg tage den derfra, tilføjer Jacobsen.

Den rutinerede højreback påpeger dog selv, at han historisk set sjældent har for vane at blive noteret i dommerens sorte bog.

- Generelt gennem karrieren har jeg ikke fået mange kort, så det overraskede mig, at jeg er i farezonen. Det vidste jeg ikke, før jeg kom til lejren.

- Men det skulle da være pokkers, om jeg lige skulle få et gult kort mere mod Sverige, lyder det fra Guingamp-spilleren.

Hos Sverige er superstjernen Zlatan Ibrahimovic i samme situation, at et gult kort på hjemmebane udløser karantæne i København tre dage senere.

Med al respekt for den danske kvartet i karantænefare, vil savnet af Ibrahimovic formentlig være mere markant for svenskerne.

Det får dog ikke danskerne til at forsøge at provokere Ibrahimovic til at få et gult kort, er meldingen fra landstræner Morten Olsen.

- Vi provokerer ikke. Det er vi alt for pæne til, så det gør vi ikke, siger Olsen.

Anfører Daniel Agger er helt på linje.

- Jeg synes ikke, man kan bruge det til noget. Generelt skal man koncentrere sig om sit eget spil. Det gør vi på landsholdet, siger Agger.

/ritzau/

Dagens Gossip