Jagger er en, man lytter til

Jagger er en, man lytter til. Om man er præsident eller hustler og hans ord bliver dissekeret, analyseret og fylder spalte efter spalte i alt fra de tarveligste gossip-blade til de hippeste livsstilsmagasiner verden over. Han har status som et ikon og at han bliver 70 ændrer ikke noget ved det, skriver Berlingske.

At gennemgå hans liv og hans meritter på denne sparsomme plads vil være en hån mod hans position. Lad os da derfor blot nævne, at han blev født i en middelklassefamilie i Kent, England, i 1943 og vidste allerede på et tidligt tidspunkt i sin barndom at han ville være sanger. Og sådan blev det som bekendt, men han blev også så meget mere end det.

Først og fremmest forretningsmand. Jagger havde i sine helt unge år studeret et lille års tid på London School of Economics og allerede sidst i 1960erne overtog han kontrollen med forretningen The Rolling Stones. Og den har kørt så forrygende lige siden, at Mick Jagger personligt i dag er god for mere end en milliard kroner.

Han er rockens førsteelsker. Kvinder har altid spillet en væsentlig rolle i hans liv. Fra de vilde år i 60erne med Marianne Faithfull, Marsha Hunt og herefter hans første kone Bianca Pérez-Mora Macías. Herefter fulgte Jerry Hall, en svipser med brasilianeren Luciana Gimenez og senest forholdet til amerikanske designer og tidligere model L’Wren Scott, hvem han stadig er sammen med. Plus det løse.

Han er familiefar. Forsørger de syv børn han har fået med fire forskellige kvinder. Fra datteren Karis Jagger, der i dag er 43, til sønnen Lucas Morad Jagger på 14 år. Udover det er han i dag bedstefar til fire børnebørn.

Han er et stilikon. Om det så er en ung Jagger, der i 60erne og 70erne kunne bære et preppy look og stadig se så giftig ud, at fædrene satte ekstra hængelås på pigeværelset eller den dag i dag, hvor han med sit lettere dekadente, men stadig klassiske snit kan overskygge en hel mode- og celebritycrowd i London eller New York, når datteren Jade Jagger holder endnu en af sine fester.

Og så er han forbillede og inspiration for en rockmusikalsk generation. Om det så gælder hans åbenlyst maskuline seksuelle udstråling, Stones’ ofte eksplicitte tekster eller bandets fysiske lyd med dybe rødder i bluesmusikken, så hører og ser man Mick Jagger og Stones i store mængder af den rockmusik, der er blevet udgivet i de seneste 50 år. Men den rigtige Mick Jagger kan ingen kopiere. Sådan er det med ægte originaler.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip