Jagt på sexkrænker fører til opklaring af 1,5 år gammel voldtægt

I jagten på en eller flere mænd, der i løbet af efteråret har krænket en stribe yngre kvinder i København, har politiet tilsyneladende fået opklaret en halvandet år gammel voldtægt.

Onsdag er en 43-årig mand i hvert fald blevet varetægtsfængslet i 27 dage, sigtet for voldtægten.

I begyndelsen af november henvendte Københavns Politi sig til offentligheden og fortalte, at man mente, at det kunne være én og samme mand, der stod bag krænkelser af mindst ti kvinder.

Siden er antallet steget til 23. Krænkelserne går fra blufærdighedskrænkelse til vold og voldtægtsforsøg.

I forbindelse med efterforskningen har politiet anholdt flere mænd, og i starten af december blev en 33-årig mand varetægtsfængslet for to voldtægtsforsøg og tre tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Flere mænd har været anholdt og er blevet løsladt igen, da det viste sig, at de ikke havde noget med de mange krænkelser at gøre.

Det gælder også den nu fængslede mand, fortæller vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi til Ritzau.

Inden han blev løsladt, blev der dog taget et mundskrab på ham, så man kunne tjekke hans dna. Det viste sig at være en god idé.

Hans dna passede nemlig med dna-spor, som blev fundet i forbindelse med en brutal voldtægt, som gik ud over en kvinde i Rådmandsgade på Nørrebro sent om aftenen 7. juni sidste år.

Kvinden blev overfaldet af flere mænd, der blandt andet slog hende i baghovedet med en fyldt øldåse. Derefter blev hendes arme holdt fast, så hun ikke kunne gøre modstand, mens hun blev voldtaget.

I grundlovsforhøret i Dommervagten nægtede den 43-årige sig skyldig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip