Jagten på Ballmers afløser er begyndt

Et af verdens førende headhunterfirmaer, Heidrick & Struggles, er sat på opgaven med at finde Steve Ballmers afløser, og der vil både blive søgt blandt interne og eksterne kandidater. Mange ser gerne, at det bliver en afløser udefra.

Direktør Manoj Menon fra konsulentfirmaet Frost & Sullivan siger til britiske BBC, at Microsoft har alle produkter og tjenester, der gør det muligt at genindtage sin tidligere dominerende stilling. Der mangler blot en topchef, som formår at koble dem rigtigt sammen og dermed lægge sig i spidsen i stedet for konstant at halse efter konkurrenter som Apple og Google.

Og Microsoft skal reagere hurtigt:

»Murene falder ned. De kan falde meget hurtigt. Bestyrelsen har ikke ret lang tid,« siger George Colony, administrerende direktør for analysefirmaet Forrester Research.

Den 57-årige Steve Ballmers afgang kommer kun få uger, efter at han selv lancerede den største organisationsændring i Microsofts historie. Microsofts mange divisioner skal nu arbejde mere naturligt sammen. Ændringerne kom sammen med et regnskab, der viste tilbagegang på de fleste områder, samtidig med at Microsoft kæmper med at gøre det nye Windows 8-styresystem populært, mens salget af Microsofts egen tavle-PC, Surface, udvikler sig katastrofalt og har betydet en nedskrivning på omkring fem milliarder kroner for Microsoft.

Den kommende topchef overtager Steve Ballmers plan om at omdanne softwaregiganten til en bredere satsning på udstyr og internetbaserede tjenester - eller måske skrotte den og samle ressourcerne om at udnytte Microsofts styrke inden for software til erhvervslivet.

Der står ikke en oplagt afløser klar i kulissen. Men på listen over mulige afløsere nævner amerikanske medier Julie Larson-Green, som har været i Microsoft siden 1993 og er direktør for Microsofts hardwareafdeling. En anden intern kandidat er den 51-årige Qi Lu, direktør for Microsofts software- og servicegruppe (blandt andet Office-pakken, Skype og Bing). Han har været ti år hos Yahoo og er af kinesisk afstamning. Endelig nævnes Eric Rudder, direktør for strategi- og forskningsafdelingen. Også Tony Bates, som er topchef i Skype, er i spil. Han fulgte med i købet, da Microsoft i 2011 lagde 8,5 milliarder dollars på bordet for det dansk-svenske internettelefoniprogram.

Uden for murene er Nokias topchef siden efteråret 2010, Stephen Elop, nævnt. Han, der er canadier af fødsel, var direktør i Microsoft, indtil Nokia hentede ham.

Endelig er Steven Sinofsky igen blevet aktuel. Han var tidligere set som Steve Ballmers naturlige afløser men røg ud af Microsoft i 2012 efter uoverensstemmelser med netop Steve Ballmer. Han var ansvarlig for Windows og stod for lanceringen af Windows 8 i oktober. Steven Sinofsky, som underviser på Harvard, har netop sagt ja til at indgå i Andreessen Horowitz, som med Netscape-stifter Marc Andreessen i spidsen investerer i lovende IT-iværksættervirksomheder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip