Jagter CL-trofæ og vildt scoringshattrick

THW Kiel har allerede vundet den tyske pokal og Bundesligaen i denne sæson, og Rene Toft erkender, at kielerne må påtage sig en lille favoritværdighed.

- Efter vi vandt Bundesligaen (d. 14. maj, red.), har vi kunnet bruge alle kræfter på at forberede os til kampen mod Hamburg, og det må være en fordel for os. Men Hamburg har været rigtig gode efter nytår, så det bliver svært. Vi er favoritter, men det er ikke mere end 55-45, siger Rene Toft Hansen, der satser på opgradere den bronzemedalje, som han vandt sidste år med AG København, til en guldmedalje.

- I år vil jeg vinde den titel. Vi mister også fire bærende spillere, så det ville være rart at få titlen i år - det bliver nok noget sværere næste år i hvert fald. Vinder vi Champions League, så bliver det også til ’the treble i min første sæson. Det ville ikke gøre mig noget, siger Rene Toft Hansen med tyk jysk underdrivelse.

Ud over en plads i Champions League-finalen kæmper de to danskere også om en intern håneret, som Rene Toft Hansen er i besiddelse af efter to sejre over Hamburg i Bundesligaen. Det er dog en magtbalance, som Hans Lindberg håber på at ændre i denne weekend.

- Rene har håneretten over mig lige nu, og det vil jeg gerne have ændret på. Det er sgu lidt irriterende, at sådan en bonderøv fra det mørke Jylland render rundt og tror, han er noget. Så det ville da være dejligt at få ændret på, griner Hans Lindberg.

Den danske højre fløj kan - ud over Champions League-trofæet - jagte et personligt mål i imponerende Lanxess Arena i Køln, hvor Final4 afvikles foran 20.000 tilskuere.

Hans Lindberg er allerede blevet topscorer i pokalturneringen, og der skal et mirakel til, hvis han ikke bliver det i Bundesligaen, hvor han fører med 20 scoringer ned til nummer to på topscorerlisten. Samtidig fører han topscorerlisten i Champions League med ni mål ned til Barcelonas Siarhei Rutenka inden weekendens kampe, og det åbner op for et personligt scoringshattrick af de helt store.

- Selvfølgelig vil jeg da være stolt, men det er ikke noget, jeg tænker på. Nu må vi se, Rutenka plejer jo også at score rigtig mange mål, når det gælder. Men hvis jeg også klarer at blive topscorer i Champions League, så vil jeg da sige, at så har jeg svært ved at gøre det bedre næste sæson, siger Lindberg, som skynder sig at fastslå, at holdets succes er meget vigtigere.

- Den topscorertitel er fuldstændig ligegyldig - jeg vil bare gerne have det guld.

I den anden semifinale skal Barcelona, der har Jesper Nøddesbo på holdet, kæmpe mod polske Vive Kielce om en plads i finalen.

Her er Final4-programmet:

Semifinaler:Lørdag kl. 15.15: Targi-Kielce (POLEN) - FC Barcelona (SPANIEN)Lørdag kl. 18.00: THW Kiel (TYSKLAND) - HSV Hamburg (TYSKLAND)

Bronzekamp/finaleSøndag kl 15.15: Taber semifinale 1 - taber semifinale 2Søndag kl 18.00: Vinder semifinale 1 - Vinder semifinale 2.

Alle kampe spilles i Lanxess Arena i Köln

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip