Jagtet af formodet voldtægtsmand: Han sagde undskyld

På sin cykel var en 25-årig kvinde en nat i juli sidste år på vej til sit hjem i Hvidovre, da en mørk bil i Valby begyndte at følge efter hende.

- Jeg lægger mærke til den samme lyd fra en motor, der følger efter mig i længere tid, siger den lyshårede kvinde mandag eftermiddag i Københavns Byret.

Her er en afrikansk mand tiltalt for at have kidnappet og voldtaget tre unge kvinder, mens to andre skal have haft held til at flygte.

Det er en af de to sidstnævnte, der nu er indkaldt for at vidne mod manden.

Den unge kvinde fortæller, hvordan lyden fra bilen på et tidspunkt forsvandt. Men pludselig var den der igen - og nu kom bilen helt op på siden af hende.

- Han puffer til mig med bilen, men jeg vælter ikke. Jeg kører over en kantsten og lader cyklen og mine ting falde. Jeg løber væk fra vejen, mens jeg skriger om hjælp, fortæller kvinden, der i retten er så påvirket af minderne, at hun flere gange begynder at græde.

I et nærliggende boligområde lykkes det kvinden at få kontakt til en far og en søn, der lukker hende ind i deres hjem.

- Jeg har tabt mine sko, min cykelhjelm og alle mine andre ting. Det henter faren og hans søn til mig. Jeg får også min telefon og ringer til politiet og anmelder det, siger kvinden.

Samtidig viser det sig, at politiet har fået fat i den formodede gerningsmand. Han vil tilsyneladende gerne sige undskyld, og det, syntes politiet, var en god idé.

- Jeg vil egentlig helst bare hjem, men jeg går ned og snakker med ham, forklarer den 25-årige og refererer, hvad den tiltalte sagde til hende.

- "Det var ikke meningen, at jeg ville køre ind i dig. Jeg er gift og har tre børn. Jeg ledte bare efter motorvejen", skal den afrikanske mand have sagt.

Kvinden fortæller, at hun i tiden efter episoden var meget bange - særligt når hun cyklede fra arbejde.

- Tænk at frygte for sit liv hver dag i en halv time, siger hun om sine daglige cykelture.

Politiet valgte efter hændelsen at lade manden gå. Betjentene vurderede ikke, at han skulle retsforfølges for påkørslen. Det var gennem de efterfølgende syv måneder, at han ifølge anklagemyndigheden kidnappede og voldtog tre andre kvinder.

/ritzau/

Dagens Gossip