Jakob Ankersen-hattrick sænker Hobro

22/11/2014

Esbjerg skød sig lørdag aften længere væk fra nedrykningsstregen i Superligaen med en 4-2-hjemmesejr over oprykkerne fra Hobro.

Jakob Ankersen indtog hovedrollen for Esbjerg med sine tre mål til 1-1, 3-2 og 4-2. Sejren bringer Esbjerg op på ottendepladsen - seks point fra en nedrykningsplads. Hobro på syvendepladsen er nu kun to point foran Esbjerg.

Første halvleg fik en spektakulær afslutning med to scoringer i sidste minut. Først bragte Hobro sig foran 1-0 på et flot frispark af Martin Thomsen, som selv fik tilkæmpet sig frisparket efter nogle finurlige driblinger.

Hobro-spillerne var nærmest i gang med at juble sig ned i omklædningsrummet, men inden pausefløjtet havde lydt, nåede Esbjerg et angreb, der resulterede i 1-1-målet.

Efter et indlæg havnede bolden hos Ankersen, og midtbanespilleren tøvede ikke, da han hamrede bolden ind bag en chanceløs Hobro-målmand Jesper Rask.

De to lynscoringer gjorde godt for kampen, og allerede fem minutter inde i anden halvleg slog Esbjerg til igen - og det med et brag.

Venstrebacken Jonas Knudsen lod sig ikke skræmme af, at der var et stykke ind til målet, da han modtog bolden uden for straffesparksfeltet. Knudsen hamrede på imponerende vis bolden op i det ene målhjørne. 2-1 til Esbjerg, og Hobro var under pres.

Efter lidt over en times spil var det så Hobros tur til at svare igen. Et hjørnespark til udeholdet havnede ved bageste stolpe, og der stod Mads Hvilsom helt fri til at heade bolden ind til 2-2. Det var angriberens niende sæsonscoring i Superligaen, og han topper dermed topscorerlisten alene.

Men Esbjerg havde åbenbart fået smag for at score hurtigt efter et Hobro-mål. Så små 10 minutter efter 2-2-scoringen var det igen værternes tur til at score, og denne gang skete det fra 11-meter-pletten, efter at Ankersen var blevet nedlagt.

Ankersen tog sig selv af straffesparket og scorede sikkert til 3-2. I overtiden scorede Ankersen sit tredje mål i opgøret.