Jakob Ankersen sat på plads af Esbjerg

Esbjerg-profilen Jakob Ankersen havnede tirsdag i en mediestorm efter kritiske udtalelser om Morten Olsens landsholdsudtagelser. Det har nu fået hans klub Esbjerg til at reagere.

- Danske fodboldspillere bliver ofte klandret for at være for pæne – og kedelige, når de udtaler sig til medier. Vi ønsker at give spillerne et spillerum til at give udtryk for holdninger og vurderinger, men vi foretrækker, at de holder sig til deres egne og holdets præstationer og ikke forholder sig ydre forhold. Jakob og hans tvillingbror, Peter, bobler ligesom resten af holdet af selvtillid for tiden, og det er del af deres energi at give udtryk for deres meninger. I dette tilfælde har Jakob nok været lige frisk nok, og de holdninger, han er citeret for, er ikke sammenfaldende med EfB’s, siger Esbjergs administrerende direktør, Søren Poulsen, i en pressemeddelelse.

Her står der endvidere, at Esbjerg-spillere i fremtiden 'ikke fremsætter generel kritik af forholdene i dansk topfodbold, herunder landstræner Morten Olsens dispositioner'.

I pressemeddelelsen udtaler også sagens hovedperson sig om artiklen, der blev bragt af bold.dk tirsdag morgen.

- Jeg udtaler mig lige efter, vi har vundet 3-1 over FC Vestsjælland, og jeg har scoret to mål. I en sådan situation kan pulsen og selvtilliden være lidt høj, og det kan godt være, jeg har snakket lidt over mig. Min hensigt har på ingen måde været at indlede en stor debat om Morten Olsens kriterier for at udtage landsholdsspillere. Desuden er det vigtigt for mig at slå fast, at jeg ikke nævner eller kritiserer navngivne spillere, som af flere netmedier er blevet inddraget efter mine udtalelser, siger Jakob Ankersen.

Dagens Gossip