Jakob Poulsen svarer igen: Vi er Sveriges storebror

De seneste fodboldresultater mellem Danmark og Sverige viser, at det er Danmark, som er storebror.

Det siger landsholdsspilleren Jakob Poulsen på et pressemøde i Stockholm som et dansk svar på, at de svenske spillere Mikael Lustig og Emil Forsberg tidligere fredag kaldte Danmark for lillebror.

- De seneste mange kampe har det jo været Danmark, der har været storebror.

- Men de seneste mange kampe kan vi ikke bruge til meget. Det handler om, hvad der sker lørdag, og hvad der sker på tirsdag. Så lad os tage den på tirsdag, og så må vi håbe, at det er Danmark, der er storebror, siger Jakob Poulsen.

De seneste fire landskampe mellem landene er alle faldet ud med dansk sejr, uden svenskerne overhovedet er kommet på scoringstavlen.

Og et svensk nul på måltavlen kan der også stå lørdag, når kampen på Friends Arena er slut. Jakob Poulsen forventer i hvert fald ikke noget chanceorgie i den første af to playoffkampe.

- Jeg tror, det bliver en utrolig tæt kamp. Det kunne være sjovt for tilskuerne, hvis der kom rigtig mange chancer, men det tror jeg ikke, man skal forvente i og med, det er over to kampe, det bliver afgjort.

- Derfor er der ikke nogen af holdene, som vil udspille deres rolle allerede i den første kamp. Det bliver taktisk, og det bliver tæt, siger Jakob Poulsen.

Landstræner Morten Olsen deltog også på pressemødet og sendte en stikpille mod svenskerne.

- Jakob Poulsen, ham, tror jeg, svenskerne godt kan huske, siger Morten Olsen med et smil om matchvinderen fra en dansk 1-0-sejr i 2009, der sendte Danmark til VM i 2010.

En journalist spurgte Jakob Poulsen om hans rolle til kampen lørdag, men Morten Olsen afbrød hurtigt for ikke at afsløre, om Jakob Poulsen bliver en del af den danske startopstilling - eventuelt som afløser for en skadet Michael Krohn-Dehli.

- Den hopper vi ikke på, siger Morten Olsen.

Kampen mellem Sverige og Danmark begynder lørdag klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip