Jamaica snyder Allyson Felix for 10. VM-guld

Det lignede på forhånd en 10. VM-guldmedalje til amerikaneren Allyson Felix, da kvinderne løb ud på 4 x 400 meter stafet søndag eftermiddag dansk tid.

Det stærke amerikanske hold var favorit, men Felix' holdkammerater kunne ikke leve op til stjernens niveau, og så måtte de nøjes med sølv.

Jamaica var klart bedst ude på de to første ture, så guldmedaljevinderen fra den individuelle 400 meter løb ud på amerikanernes tredje tur med omkring 20-25 meter op til Jamaica.

Med et imponerende løb hentede Allyson Felix ikke bare Jamaica, hun gik også forbi og afleverede depechen til holdets sidste løber, Natasha Hastings, med en føring på fem meter.

Hastings trykkede dog for hårdt på for tidligt, så tanken var tom på opløbet. Det udnyttede den sidste jamaicaner til at sikre guldet i tiden 3.19,13 minutter foran USA.

Bronzen gik til Storbritannien omkring 4,5 sekunder efter Jamaica.

På mændenes tilsvarende stafet, som var VM's sidste konkurrence, fik USA dog oprejsning.

På en flot spurt af LaShawn Merrit tog de amerikanske herrer guldet, mens Trinidad og Tobago fik sølv, og Storbritannien klemte sig ind på bronzepladsen foran Jamaica.

På kvindernes 5000 meter vandt etiopieren Alamz Ayana efter et længere sololøb i ny mesterskabsrekord 14.26,83 minutter, mens der også var etiopiere på sølv- og bronzepladserne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip