Jamaicansk løber testet positiv for doping

Prøven blev taget d. 4. maj under et løb i Jamaica, og siden er en B-prøve blevet taget, som har vist samme positive resultat for det ulovlige stof. Det vanddrivende middel, som Veronica Campbell Brown har taget, er ikke i sig selv præstationsfremmende, men midlet kan bruges til at hurtigere at udskille tegn på doping. Midlet kan altså sløre for et ulovligt, præstationsfremmende stof, og derfor er det på listen over ulovlige præparater.

31-årige Veronica Campbell Brown har i mange år vundet et hav af medaljer til Jamaica både i verdensmesterskaber og olympiske lege. Så sent som sidste sommer til OL i London vandt hun en sølvmedalje og en bronzemedalje på den eftertragtede 100-meter. Hun har i alt vundet syv OL-medaljer siden sit første olympiske lege i Sydney i 2000. Tre af dem er af guld.

Veronica Campbell Brown har ikke selv reageret på den positive test endnu. Det internationale atletik forbund forventes at komme med en udtalelse tidligt i næste uge, oplyser de internationale nyhedsbureauer.

Dagens Gossip