James Bond kunne ikke have gjort dem denne vilde redningsaktion efter: Nu hylder politiet Merten og Antje

En badetur kunne meget vel have taget livet af en 39-årig kvinde denne den 23. august i år.

I frisk østenvind hoppede kvinden i en oppustelig lænestol ved Lakolk Strand på Rømø. Stolen strøg til havs med kvinden, der ikke lagde mærke til det, før det var for sent. Hendes mand kunne fra stranden se, hvordan stol og kone drev 700-800 meter ud i havet.

Heldigvis for parret var den 42-årige tyske surfer og turist, Antje Bohnhardt til stede. Sammen med en tysk mand, Merten Jannsen på 28 år, fik hun iværksat noget af en James Bond-lignende redningsaktion.

- Merten Jannsen var på stranden med sin kæreste og forsøgte at svømme ud mod kvinden, der nu klamrede sig til den kæntrede stol. Merten Jansen måtte dog et stykke ude erkende, at han ikke havde kræfter til at indhente kvinden. På en sandbanke fik han derfor støttet af og kunne på den måde holde hovedet over vand og forsøge at lede andre ud til den nødstedte, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Antje trådte til ved at sætte sit surfbræt i vandet og padle ud mod kvinden. På grund af vindforholdene var det svært at “ramme” kvinden med brættet.

Læs også: Det ligner et helt traditionelt bryllup - indtil du ser, hvem der går ned af kirkegulvet med dem

Endelig nåede Antje Bohnhardt hen til kvinden. Heldigvis har hun taget kurser i livredning og sørgede derfor i al kaoset for at holde afstand til den panikslagne, danske kvinde, som ikke kan svømme.

Samtidig forsøgte Antje at overtale den 39-årige kvinde til at slippe den oppustelige stol og holde fast i surfbrættet, så kvinden i sin panik ikke trak tyskeren med ned under vandet.

- Til sidst lykkedes det Antje Bohnhardt at få kvinden til at holde i surfbrættet, men kvinden formåede ikke aktivt at hjælpe med til at sejle ind mod land. Derfor måtte Antje Bohnhardt svømmende trække både brættet og kvinden op mod vinden og ind mod land. Det så Merten Jannsen, som svømmede dem i møde og hjalp med at trække surfbrædtet ind til bredden, skriver politiet.

Aktionen tog over en time, og politidirektør Jørgen Meyer har nu på vegne af politiet tildelt Merten og Antje en dusør og en buket blomster for deres indsats.
 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip