James Bonds undervandsbil på auktion i dag

Alverdens James Bond-fans får i dag chancen for at erhverve et minde fra filmserien. Det kræver bare en velspækket bankkonto. Den undervandsbil, Roger Moore brugte i »The Spy Who Loved Me«, kommer nemlig under hammeren i London.

Bilen er en specialbygget Lotus Esprit, der er særligt efterspurgt, fordi den aldrig før har været udbudt til salg. Ifølge sælgeren kan bilen stadig både køre og sejle.

RM Auctions i Battersea står for salget og vurderer, at Bonds Lotus vil indbringe mellem 650.000 og 950.000 pund, op til 8,2 millioner kroner.

Auktionshuset oplyser, at der kun blev bygget denne ene bil til filmen fra 1977. Dengang kostede det sødygtige køretøj, hvad der svarer til
2,8 millioner kroner i dagens penge.

De nuværende ejere er et amerikansk ægtepar, som fandt guld, da de for en halv snes år siden bød på indholdet af et lagerrum, hvor lejen ikke var betalt. Ingen vidste, hvad depotet rummede, så overraskelsen var stor, da agent 007s Lotus dukkede op under en presenning.

I »The Spy Who Loved Me« sidder Moore tilsyneladende ved rattet, men i virkeligheden var det en tidligere frømand fra det amerikanske søværn, som styrede undervandsbilen.

»Vi har solgt mange utrolige filmbiler i tidens løb og denne Lotus er blandt de allermest fantastiske. Den må være en af de mest berømte nogensinde«, siger Max Girardo, som er direktør for RM Auctions i Europa og tilføjer: »Bortset fra historien i hendes majestæts hemmelige tjeneste, er den da noget af et strandtilbehør«.

Dagens Gossip