Jan Bech Andersen vil fortsat lægge penge i Brøndby

Afgående Brøndby-formand Jan Bech Andersen siger, at hans store, økonomiske engagement i klubben er "fuldstændig uforandret", selv om han ikke genopstiller til bestyrelsen.

Jan Bech Andersen fortæller også, at han træder tilbage på grund af sine handlinger i det, der blev kendt som "Oscar-sagen".

- Jeg ønsker at gøre det krystalklart, at mit store, økonomiske engagement i klubben som investor og medejer er fuldstændig uforandret, til trods for at jeg ikke genopstiller til bestyrelsen, lyder det fra Jan Bech Andersen i en meddelelse på klubbens hjemmeside.

- Jeg har altid sagt, at det ikke er vigtigt for mig at være formand, og ingen må være i tvivl om, at klubbens ve og vel er det vigtigste for mig. Jeg ønsker et bæredygtigt Brøndby IF, både sportsligt og kommercielt.

- Jeg har også altid sagt, at jeg vil være i Brøndby IF lige så lang tid, det kræver - om det så er 10, 20 eller 30 år. Min beslutning om ikke at genopstille til bestyrelsen ændrer intet herpå.

- Vi har alle ét mål, hvad enten vi er fans, aktionærer, bestyrelsesmedlemmer, sponsorer, frivillige eller medarbejdere. At skabe et bæredygtigt Brøndby IF, der er i balance med sig selv, og indtil da står jeg, som tidligere kommunikeret, økonomisk skulder ved skulder med klubben, siger Jan Bech Andersen.

Pengemanden fortæller også, at han træder tilbage på grund af det negative mediefokus og den uro i klubben, som han har skabt.

I begyndelsen af marts rullede Oscar-sagen, som gik ud på, at formanden under brugernavnet "Oscar" skrev negativt om den daværende træner Thomas Frank, tidligere sportsdirektør Per Rud samt en række Brøndby-spillere.

Sagen fik Thomas Frank til at forlade sit job og sendte chokbølger gennem klubben og dansk fodbold generelt.

- Grundet det store mediefokus, der har været på min person de seneste uger, har jeg vurderet, at det er bedst for klubben, at jeg ikke genopstiller til bestyrelsen, lyder det fra Jan Bech Andersen.

Han undskylder igen sine udbrud og for at de har kunnet skabe tvivl om, hvem der leder klubben. Om det er pengemanden eller ledelsen.

- Jeg trådte ved siden af og har taget konsekvensen deraf, for ingen skal kunne sætte spørgsmålstegn ved, hvordan denne klub ledes.

- Ingen må være i tvivl om, at beslutningskompetencen altid har ligget og fortsat vil ligge hos den daglige ledelse, hvad enten det er den administrerende direktør, sportsdirektøren eller cheftræneren.

- Det er dem, der driver klubben, køber og sælger vores spillere og sætter holdet hver søndag, siger Jan Bech Andersen.

/ritzau/

Dagens Gossip