Jan Jørgensen og Tine Baun springer EM over

Badmintonlandstræner Lars Uhre har udtaget de spillere, som i næste måned skal spille EM for blandede hold i Moskva.

Truppen er uden de to singleprofiler Jan Ø. Jørgensen og Tine Baun.

- Jan er den af de tre herresingler, som i øvrigt ligger utrolig tæt, der har mest erfaring, og derfor giver vi de to andre muligheden for at spille, siger Lars Uhre i en pressemeddelelse og henviser til Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus.

- Det er også en fordel for Jan, for vi er inde i et meget presset program, og nu kan han få ro til at træne op til All England, som spilles i starten af marts.

- Tine stopper efter All England, og hun er ikke med til Sudirman Cup-finalerne (VM for blandende hold, red.), så derfor vil vi gerne give de næste spillere noget erfaring.

- Vi er også vel vidende om, at vi havde stået stærkere med hende, men vi har en tro på, at den styrke, vi har i holdet, er så stor, at vi kan vinde uden hende, siger landstræneren.

Den kun 17-årige Natalia Koch Rohde fra Skovshoved er blandt andre udtaget til holdet, men ambitionerne er store alligevel, siger Lars Uhre.

- Vi skal vinde EM. Det er vores målsætning, og jeg synes, at vi har gode muligheder for det. Vi kommer for at gå hele vejen, og så bruger vi også turneringen til at give det næste geled international erfaring fra landsholdet.

- Der er nogle nationer, der kan presse os i skikkelse af Tyskland, England og Rusland, og vi skal spille godt for at vinde, men det kan vi også.

- Det er ingen hemmelighed, at vi starter turneringen med en lidt smal trup. Det kommer til at betyde, at der måske er nogle spillere, der kommer til at spille i nogle kategorier, de ikke er helt vant til, siger Lars Uhre.

I gruppespillet møder Danmark Norge og Tyrkiet, mens Skotland, Wales, Slovakiet eller Tjekkiet venter i den første knockout-kamp.

Her er det danske hold:

Herrer: Viktor Axelsen, Mathias Boe, Rasmus Bonde, Mads Conrad-Petersen, Carsten Mogensen, Joachim Fischer Nielsen og Hans-Kristian Vittinghus.

Kvinder: Kamilla Rytter Juhl, Line Kjærsfeldt, Line Kruse, Christinna Pedersen, Natalia Koch Rohde og Marie Røpke.

EM spilles fra 12.-17. februar.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip