Jan Karlsson: Nok min bedste sejr som landstræner

Skrevet af admin

10/05/2015

Dagens topnyheder

Jublen og lettelsen er stor i den danske lejr ved VM i ishockey, efter at det lørdag aften endelig lykkedes at hente den første sejr, da Norge blev slået med 4-1.

Dermed har Danmark skabt lidt luft til Slovenien på nedrykningspladsen, og Jan Karlsson kan fejre sin hidtil største aften som dansk landstræner.

Han er taget til VM med et afbudsramt hold, men hans tropper besejrede alligevel ærkerivalen Norge, der skulle vinde for at holde liv i drømmen om en kvartfinale.

- Ud fra de forudsætninger, vi har haft, så er det nok min bedste sejr som landstræner. Ja, vi slog Tjekkiet ved VM sidste år. Men engang imellem kan man være heldig at møde store nationer, der slumrer lidt, siger Jan Karlsson.

Mens han efter fredagens nederlag til USA ikke kunne sætte en finger på den danske præstation, var han mere lunken over spillet mod nordmændene.

Han mente, at spillerne virkede nervøse i første periode, som i Karlssons øjne blev skæmmet af alt for mange fejl.

- Vi lavede flere fejl der, end vi gjorde i hele kampen mod USA. Det var ikke noget kønt syn for en træner. I stedet for at gøre det enkle, skulle der spilles lidt smart, og så blev det forkert.

- I anden periode blev vi tvunget tilbage af nordmændene, og det var godt for os, for så var vi nødt til at gøre de simple ting. Holdet voksede derefter, lyder analysen fra Jan Karlsson.

Danmark spiller sin sidste VM-kamp på mandag, hvor modstanderen er bundproppen Slovenien.

/ritzau/