Jan Magnussen kræver ændringer efter dødsulykke

Jan Magnussen måtte køre Le Mans med den frygtelige vished om, at hans kollega og kammerat Allan Simonsen mistede livet i en ulykke i Tertre Rouge-svinget på Le Mans-banen.

Magnussen var selv øjenvidne til ulykken og blev voldsomt rystet, da han hørte, at Allan Simonsen var omkommet.

Selv om han ikke forbinder Tertre Rouge-svinget med noget ekstraordinært farligt, ser han meget gerne, at der strammes op på sikkerheden i kølvandet på ulykken.

- Der er nogle ting, der skal forbedres. Jeg har ikke svaret, men der er nogle folk, der er dygtigere til den slags, end jeg er, som helt sikkert vil komme med en løsning. De skal gå ud og kigge på det sving og finde ud af, hvad der skal laves om, siger Jan Magnussen og fortsætter:

- Det sker, hvor banen går fra permanent racerbane til offentlig vej. Der bør være mere afkørselsareal, og der skal helt sikkert ske ændringer til næste år, siger Jan Magnussen.

Allan Simonsens tragiske ulykke skete så tidligt i løbet, at der fortsat resterede næsten et døgns kørsel. Derfor blev Le Mans en pinsel for Jan Magnussen, fortæller han.

- Det var frygteligt. Det var kropumuligt at køre uden at tænke på det, der var sket. Det er første gang, at det har føltes som arbejde for mig at køre racerløb, men der var et job, der skulle udføres. Gud ske tak og lov er det ikke noget, der sker ret tit, siger Jan Magnussen.

Han er hjemme i Danmark, hvor han nu skal fordøje 24-timers-løbet i fred og ro og reflektere over begivenhederne.

- Det er svært at finde en plads til det inde i hovedet. Det, der er sket, skal ikke gemmes væk eller glemmes. Tværtimod. Det er klart, at det tager tid for alle at bearbejde, når sådan noget sker, siger Magnussen.

 

 

 

Dagens Gossip