Jan Ø. får mesterklø i Hong Kong Open

Jan Ø. Jørgensen er færdig i badmintonturneringen Hong Kong Open. Den sjetteseedede dansker var oppe mod verdensranglistens nummer et Lee Chong Wei, og malaysieren var for stor en opgave.

Jan Ø. Jørgensen tabte i to sæt. Wei vandt 21-8 og 21-17.

Første sæt var overstået på bare 11 minutter, og det så ud til, at Jan Ø. Jørgensen ville falde tungt.

Lee Chong Wei scorede ni point i træk fra stillingen 1-1, så han hurtigt førte med 10-1. Det blev også 17-4, inden danskeren fik muligheden for at justere lidt på selvtilliden.

Og den selvtillid blev væsentligt styrket i andet sæt. Her fulgtes de ad til 9-9. Jan Ø. kom foran 12-9 og 14-11. Lee Chong Wei fik kontakt ved 16-16, men derefter blev det kun til et enkelt point mere til Jan Ø. Jørgensen

Danmarks bedste herresingle har kun besejret Lee Chong Wei i et enkelt af de to spilleres i alt otte tidligere opgør - tilbage i 2009. Men de to gange tidligere, de har mødtes i 2013, skulle Wei trods alt bruge tre sæt.

Også Hans-Kristian Vittinghus er færdig ved Hong Kong Open. Danskeren tabte 17-21 og 16-21 til den ottendeseedede Ponsana Boonsak fra Thailand.

Vittinghus overlevede tre sætbolde i første sæt, men var aldrig rigtigt tæt på thailænderen.

Tidligere fredag spillede damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sig i semifinalen efter sejr i to sæt over et indonesisk par. Dermed bliver de to kvinder Danmarks eneste repræsentanter i Hong Kong Open i weekenden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip